Annechien steenhuizen lengte
Annechien steenhuizen lengte

Annechien steenhuizen lengte /\ Annechien Steenhuizen is een Nederlandse journalist, verslaggever en presentatrice. Sinds 2013 is ze een van de twee vaste omroepen op het NOS-08:00 journaal.

Annechien Steenhuizen werd geboren in Amersfoort op 12 mei 1977. Ze werd geboren in Scherpenzeel en verhuisde op tienjarige leeftijd naar Doorn, waar ze haar middelbare school afmaakte aan het Revius Lyceum.

Ze studeerde journalistiek aan de Utrechtse School voor Journalistiek van 1995 tot 1999.

Maar ik hoop dat Astrid Kersseboom, Dionne Stax en Annechien Steenhuizen niet naar hem luisteren en voortaan het nieuws in hun favoriete Adidas of Birkenstocks lezen.

Dat is fantastisch voor die meiden in hippe coffeeshops waar je cappuccino kunt drinken met tien verschillende soorten melk, of voor de verpleegsters op de crèche die hun dagen doorbrengen met het achtervolgen van onstuimige peuters.

En vooruitkijkend naar hosts van shows als Klokhuis en Jules Unlimited. Maar dat is het einde ervan.

Als Eva Jinek in de zomer van 2011 haar vertrek uit het NOS Journaal aankondigt, ontstaat er een vacature bij het NOS Journaal. Marcel Gelauff,

hoofdredacteur van NOS Journaal, roept Steenhuizen op om die leemte op te vullen en het nieuwe vaste gezicht van het zes uur journaal te worden.

Ze is tevreden bij NOS op 3 (zoals het Journaal toen heette), maar vindt het aanbod een te mooie kans en eer om te laten liggen.

Uiteindelijk zal Steenhuizen naast het zes uur durende journaal nog meer uitzendingen van het programma verzorgen. Steenhuizen neemt volgens de NOS op 13 mei de presentatie van het Achtuurjournaal over van Sacha de Boer.

Annechien steenhuizen lengte

Naast haar Journaal-optredens is Steenhuizen sinds 2010 presentator van de uitzending van Eurosonic Noorderslag, waar ze niet alleen de verschillende acts bespreekt, maar ook verschillende muzikanten interviewt. Ze blijft ook haar eigen bedrijf runnen.

Om dezelfde reden is Astrid zich ook zeer bewust van haar gewicht. “Daarom kijk ik al jaren uit naar eten en wijn.” Ik ben er niet door geobsedeerd: ik ga niet naar maat 36, en de Journal is geen modeshow waar ik de ster ben, maar het beeld telt nog steeds op televisie.”

Gaat het niet te ver om vrouwen met een dik postuur af te schilderen als onaantrekkelijk? “Je kunt ‘krankzinnig’ denken, maar te veel aankomen zou storend zijn. Bovendien ben ik daar ook geen fan van.”

In juni 2002 begon ze te werken als verslaggever voor Radio M Utrecht. Kort daarna kreeg Steenhuizen toestemming om op televisie te werken.

Zo was ze een paar keer per maand te zien in het onderzoeksprogramma Bureau Hengeveld van Regio TV Utrecht. In april 2005 presenteerde ze samen met Conny Kraaijeveld, Hilde Kuiper en daarna Evelien de Bruijn het nieuwsmagazine U Today.

Ze bleef ook live radioverslaggeving doen en was een vaste stand-in presentator van het radioprogramma Aan Tafel .

Een talentenscout benadert haar via Facebook voor deze baan als jakhals. Na twee proefafleveringen te hebben gemaakt, duikt Steenhuizen er meteen in en brengt hij bijna drie maanden door als jakhals.

Ze ontdekt echter al snel dat het uitgangspunt van de rol niet bij haar past: “Als jakhals moet je jezelf een beetje in de schijnwerpers zetten.” Het gaat over die persoon als ik ze interview.

Wanneer je met de Jackals interviewt, ben jij het hoofdonderwerp en de geïnterviewde komt op de tweede plaats. Dat was een uitdaging voor mij.”

Annechien Steenhuizen Produkties is het resultaat van haar beslissing om te stoppen met werken en haar eigen bureau op te richten. Ze leent zich als voorzitter en levert voice-overs via dit bedrijf.

Annechien steenhuizen lengte
Annechien steenhuizen lengte