Anette Börjesson Familj
Anette Börjesson Familj

Anette Börjesson Familj /\ Den före detta svenska fotbollen (back) och badmintonspelaren Lilian Anette Börjesson föddes den 11 november 1954 i Göteborg. Hon var länge en utmärkt idrottare i både badminton och tennis, och hennes prestationer inkluderar två silver- och en guldmedalj från EM.

fotboll. Den andra sporten hade premiär 2013 på Sveriges Television och har Börjesson som dokumentär. För att börja sin fotbollskarriär gick Anette Börjesson till Tuve IF. Både fotboll och badminton var nationella sysselsättningar för henne. Under tiden 1973-1986 var hon en del av 65

landskamper i badminton och 70 landskamper i fotboll mellan åren 1975 och 1988. Hon gjorde totalt 12 mål för landslaget under sin karriär. För Mölndals HF i den allsvenska ligan var Börjesson handbollsspelare. Vid badminton-VM vann hon sin 13:e titel.

det finns ingen information tillgänglig på internet men vi kommer att försöka uppdatera den snart

singel, dubbel och mixed, och två silvermedaljer vid EM (singel och mix 1980). Hon var kapten för det svenska landslaget som vann EM i och vann SM-guldet sex gånger när hon spelade med Jitex.

  1. 1987 var hon en del av det svenska lag som tog silver i EM. I en slutspelsmatch 1985 mellan Sverige och Frankrike om en plats i EM, uppnådde Börjesson ett sant hattrick genom att omvandla tre straffslag. År 1982 utsågs Anette Börjesson till “Vinnare av titeln “Favoritfotbollstjej”

År”. Big Girl hette hon redan 1977. Hon valdes in i SFS Hall of Fame samma år (2006).
Anette Börjesson var taxichaufför från 1977 till 1982, sedan sekreterare från 1984 och slutligen chefredaktör från 1987, allt med ett aktivt sportschema. Hon tog ansvaret 1987.

Nya Ml tidningens utgivare. Hon är nu (2016) webbplatsens chefredaktör, utgivare och expert på radiofotboll. Vid rodret för Jitex/JG93 1997 stod Anette Börjesson. Hon har sprungit en maratonlång idrottskarriär.

i proportion till bredden på ett tiokamp. För Anette Börjesson börjar sagan i mitten av 1950-talet i Göteborgskvarteret Kyrkbyn, även känt som Hisingen. Dottern till den allsvenske fotbollsspelaren Kenneth Börjesson stack ut bland de andra barnen som spelade. Tidigt hade jag intrycket att

skicklighet i en mängd olika bollbaserade sporter. Särskilt när alla vi barn brukade gå ut på gatan från gryning till skymning, som Anette Börjesson minns. Med var också Glenn Hysén, en yngre spelare som skulle fortsätta som kapten för sitt lands lag och spela professionellt i Europa.

Anette Börjesson tror att våra karriärer fick sin start på Hisingen. Fotbollen lades dock på is under några år då Kenneths familj flyttade till Gästrikland. Efter två år i Sandviken flyttade familjen till

Friidrottsmässigt var Anette Börjesson inte särskilt aktiv. Dragspelet var dock en färdighet jag fick när jag bodde där. Det saknades lägenheter i Göteborg när familjen var redo att flytta. Därmed bosatte de sig till en början på Orust, men flyttade efter några år till Tuve, en förort till Göteborg där Anette hade fått anställning.

Börjesson fick ett möte med NGOs värld. Tuve IF:s sommarfotbollsprogram utvecklades från en önskan om att spela handboll under vintermånaderna. Klubben lyssnade på spelarna och bildade 1968 en fotbollslag som tävlade i ligan. När det hände började det verkligen ta fart professionellt. Anette

Börjesson gjorde sin klubb A-lagsdebut när hon gick i åttan. När hon fyllde 19 hade hon redan gjort sin professionella fotbollsdebut för Jitex BK i Allsvenskan och vunnit SM-guld. En stor kraft i damligan, Jitex var en formidabel motståndare. Hon hävdar att vi regerade länge. Men den extraordinära förmågan

Anette Börjesson Familj

nöjde sig inte med att bara dominera fotbollen. Hon var med i badmintonlandslaget och spelade handboll i Allsvenskan för Mölndal. Bortsett från det lyckades jag tjäna hyrespengarna genom att köra minicab. Jag arbetade som taxichaufför i några år och min arbetsgivare var ganska flexibel. Det här är

besök som fungerade för mig. Det var en ren slump att Börjesson även briljerade i badmintonlandslaget. Hon och hennes kompisar gav badminton en chans på en semester fylld av sportevenemang.
Några av de högre fick syn på min prestation och ringde

när jag kom hem gick jag till min mamma och pappa för att få tillstånd att spela. Det gjorde hon verkligen. På ett rungande sätt av framgång. Från 1973 till 1985 var jag en del av landslaget. Silvermedaljer i både singel och mixed event på EM. Jag tillbringade flera år i Mölndal och spelade i Allsvenskan. Förr i tiden var jag en stor spelare i ett

landslagsläger, men jag var inte säker på att jag kunde bidra fullt ut. Människor som gillar sport bör delta. Hon är – Lilian Anette Börjesson är en före detta svensk fotbolls(back)spelare och badmintonspelare. Hon föddes i Göteborg i november 1954. Under en lång tid var hon en exceptionell spelare inom båda sporterna.

samma nivå som resten av tävlingen och tog två silvermedaljer i badminton och en guldmedalj i fotboll vid EM. Hon ledde Jitex/JG93 som ordförande 1997. Igår var hon aktuell i Stopptid som ett minne på SVT, sportkanalen. Sveriges Television sände en dokumentärserie där Börjesson medverkade.

Den andra sporten 2013. Fotboll var en ny hobby för Anette Börjesson, därför gick hon med i Tuve IF. Som badmintonspelare spelade hon 65 landskamper mellan 1973 och 1985 och som fotbollsspelare spelade hon 70 landskamper mellan 1975 och 1988.Hon spelade för landslaget och gjorde 12 mål under sin karriär.

mål. Börjesson var en allsvensk handbollsstjärna också! Året 1975 var invigningsåret för landslaget. Anette var taxichaufför innan hon blev professionell atlet. Med Jitex var hon kapten för det svenska landslaget och vann sex SM-guld och tre svenska cuper.

som tog hem guld vid EM 1984. 1987 tävlade hon för Sverige i EM och hjälpte sitt land att vinna silver. Det var i en EM-kvalmatch mot Frankrike 1985 som Börjesson uppnådde ett sant hattrick genom att konvertera på tre straffslag. Anette Börjesson fick 1982 priset “Årets fotbollstjej”.1977 fick hon namnet “Big Girl”.

Anette Börjesson Familj