Amy Diamond Föräldrar
Amy Diamond Föräldrar

Amy Diamond Föräldrar /\ Amy Linnéa Deasismont (född 15 april 1992 i Norrköping, Sverige som Amy Diamond) är en popsångerska, skådespelare, programledare och manusförfattare från Sverige. Vid 12 års ålder, med släppet av 2005 års “What’s in it for Me”, fann hon äntligen framgång som sångerska.

Under fyra månader 2005 dominerade de listorna i Skandinavien. Hon har varit med i ett flertal tv-program och har publicerat fem CD-skivor. Låtar som “What’s in it for Me”, “Welcome to the City”, “Champion”, “Shooting Star” och “Don’t Cry Your Heart Out” har varit hennes mest framgångsrika hittills.

Big Guns, It Can Only Get Better, Is It Love och Thank You hamnade på #8 i Melodifestivalen 2008. Hon försökte igen 2009 med låten “It’s My Life”, men hon tog sig inte till finalen runda. Danska, norska och svenska radiostationer spelade “What’s in It for Me” ofta.

Finland och toppade de polska listorna 2005.På senare tid har hon använt sitt födelsenamn, Deasismont, oftare offentligt som skådespelerska. Hon var med och skrev temalåten och medverkade i TV-serien Thunder in My Heart 2021, för vilken hon fick Kristallen.

Deasimonts mamma är svensk och hans pappa är brittisk; han är manusförfattare. Familjen flyttade till England när Deasismont var 10 månader gammal, så hon tog upp språket där. Hennes familj flyttade till Jönköping när hon var fyra år och de återvände till Sverige.

När Deasismont var sex år gammal bestämde hon sig för att ta upp konståkning som en hobby. På de regionala konståkningstävlingarna har hon tagit förstaplatsen flera gånger och placerats tvåa en gång. Hon fick sin start inom konsten genom att ta dans- och teaterklasser och uppträda i pjäser och TV-program.

exponering för en publik som artist. Tidigt började hon sjunga. Sedan hon började sin träning med musik fann hon så småningom att det var för påfrestande att träna konståkning också. Vid sju års ålder gjorde hon ett av sina första offentliga framträdanden på

Smstjärnorna, en talangtävling sommaren 1999. Hon tävlade som Belinda Carlisle och kom på tredje plats efter att ha sjungit “Heaven is a Place on Earth”. Hon deltog i talangtävlingar 2004, inklusive Jönköpings Minimelodifestivalen.

och TV4-programmet Super Troupers, där hon triumferade i sin division. Hon har också uppträtt tillsammans med Alice Svensson, Zara Larsson, Sandén-systrarna Molly, Frida och Mimmi samt Helges All Stars. Hennes seger i en talangtävling anordnad av radiostationen Mix Megapol i mitten av 2004 gav henne en plats på stationens eter.

få en singel inspelade låtar som “What’s in it for Me”, “Välkommen till staden”, “Champion”, “Shooting Star”, “Don’t Cry Your Heart Out”, “Big Guns”, “It Can Only Get” Better, “Is it love?” och “Thank You” har varit stora hits för Amy Diamond. Efter “snälla” och “tack” kom “tack”.

plats i 2008 års Svenska Musikfestival, Melodifestivalen. Återigen 2009 gick hon med i tävlingen med låten “It’s My Life”, men hon kunde inte ta sig till sista omgången. 2005 var “What’s in It for Me” den mest spelade låten i Polen, samt en hit i Danmark, Norge och Finland. I

Amy Diamond Föräldrar

Hon har agerat professionellt i ett antal år, först under sitt förnamn Deasismont och på senare tid under scenidentitet. Året därpå, 2022, vann hon Kristallen för sitt arbete i tv-serien Thunder in My Heart.färdigställde manuset till filmen.

Amy har varit en offentlig person under ganska lång tid, även om hon under större delen av den tiden gick under sitt artistnamn, “Amy Diamond”. När hon var tolv år gammal släpptes hennes hitsingel “What’s in it for me” till stor uppskattning över hela världen. En 29-årig kvinna befinner sig för närvarande

kvinnans far, en britt, gav henne efternamnet “Desismont”, som hon använder nu. Sommarens filosofiska berättelse kommer från Amy Deasismont, som pratar om att sortera i gamla ägodelar i en källare samtidigt som hon går igenom en tuff tid i sitt eget liv.

upptäckt. Hon berättar om sin tid med konståkning, sin kärlek till musik och sina blandade känslor över att bli kallad “Amy Diamond”. Fråga Frågan “Är du Amy Diamond?” är den jag blir tillfrågad oftast när främlingar inleder samtal med mig på gatan. Ärligt talat så vet jag inte svaret på det.

vet vad jag ska säga som svar på. Givetvis är svaret alltid positivt. Eftersom jag redan vet vilka detaljer de som frågar efter ser jag ingen anledning att involvera en totalt främling i min pågående identitetskris. I mitt perspektiv är hon ibland en riktigt hårt arbetande unge som har mycket att visa upp.

hon hade en hel del stolthet och ära att visa världen. som inte var intresserad av att börja sin karriär förrän hon var äldre och mer ansvarsfull, han var djärv, stark och klok. Å andra sidan har hon sina ögonblick av total tecknad serie.

en person vars ideal jag strävade efter att uppnå och vars exempel jag strävade efter att följa. Vacker tjej som aldrig gjort något fel. Någon som kan utmärka sig akademiskt och samtidigt offra allt längtar efter ett kreativt jobb, hävdar hon, och

fortsätter: en person som förutom sina systrar hade få andra nära relationer. en person som fruktade för sitt liv om hon skulle fotograferas med en cider före sin artonde födelsedag. Någon som inte dök upp på en fest pga

att så är fallet. En person som hindrades från att bli vuxen i sitt hemland. Hon spelade biroller i ett antal shower samtidigt som hon var värd för sina egna shower på Barnkanalen. Det ögonblick som för alltid skulle förändra hennes livsbana var när hon

erbjöds huvudrollsrollen i Sanna Lenkens långfilm Min lilla syster (2015). Hon porträtterar en olympisk konståkare med anorexi i filmen. Utan tvekan bidrog hennes bakgrund inom konståkning från hennes uppväxtår till

uppfylla sina förväntningar och få delen. Men hennes framträdande var anmärkningsvärt nog att hon fick en Guldbagen-nominering. Där fick jag mitt första smakprov på hur det är att jobba i film- och tv-branschen. Därför bör Amy gå med i skådespelarna i det helt nya TV-programmet.

en berättelse om romantiska anknytningar, sexuellaAmy, Alexander Abdallah och Julia Lyskova utgör kärntrion i den här berättelsen om vänskap och föräldrafrågor.

Amy Diamond Föräldrar