Paul witteman ziek
Paul witteman ziek

Paul witteman ziek /\ De heer Paulus Godefridus is een Nederlandse journalist en televisiepresentator die vooral bekend is door zijn werk voor het VARA-televisienetwerk.

Als zoon van KVP-politicus PJ Witteman (minister in 1947-48) en Johanna Cecilia Andriessen in Overveen groeide Paul Witteman op tot zelf politicus (zus van componist Hendrik Andriessen).

Na zijn afstuderen aan de HBS volgde Witteman de bachelor muziekeducatie met als bijvakken piano en fluit, maar stopte na een jaar omdat hij, naar eigen zeggen, ‘gewoon niet goed genoeg’ was.

Ook stopte hij na een jaar studie met de opleiding politicologie waar hij voor was ingeschreven.

Paul Witteman was jarenlang een onmisbare verschijning op televisie en werd algemeen beschouwd als een van de beste interviewers van het land.

Het is echter al een tijdje vrij rustig rond de presentator en journalist. Eindelijk kunnen we ontdekken wat er met hem is gebeurd!

Paul witteman ziek
Paul witteman ziek

Paul Witteman (74), een gepensioneerde leraar, maakt zich grote zorgen over de uitbraak van het coronavirus

. Hij heeft zijn bezorgdheid geuit dat het coronavaccin niet op tijd voor hem beschikbaar zal zijn. Dat stelt de presentator in het handboek van de VARA en dat klopt.

Op 14 oktober viert Paul Witteman zijn 75e verjaardag. Als het gaat om Nederlandse televisie en journalistiek, bevat de documentaire Witteman 75 –

Collega’s op zijn werk interviews met tal van collega’s die vertellen hoe belangrijk de interviewer, journalist en presentator Witteman was voor het land.

Hij wordt verteerd door zijn vak, terwijl zij gelooft dat er meer in het leven is. Na een lange discussie kwamen ze tot de conclusie dat het beter was om ermee op te houden.

Het enige dat Paulien depressief maakt, is het feit dat haar zoon Paul, die bijna drie is, zijn vader mist: ,,De foto die ik voor me had, die van papa.

Paul witteman ziek
Paul witteman ziek

Luca van der Waals is een 15-jarige violist die optreedt onder de naam Jonge Held. Afgelopen zomer won ze de Grachtenfestivalprijs voor opkomend talent.

Hij is student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeert bij Kersten Hoelen in de jong talentklas. Het concertino van Mieczyslaw Weinberg, dat ze op het programma zal spelen, zal worden opgenomen.

De presentator maakte in de loop van enkele jaren televisieprogramma’s vanuit de studio, in samenwerking met onder meer Paul Witteman.

Hij vindt dat het nu tijd is voor iets nieuws. “Ik heb bijna 15 jaar met veel plezier de dagelijkse discussieshow geleid en we hebben alle thema’s behandeld die het nieuws hebben gevormd”, zegt Pauw.

“Maar niet altijd met alle betrokkenen, want er zijn altijd mensen die niet aan de talkshowtafel kunnen zitten omdat ze zich niet goed voelen, of omdat ze in de gevangenis zitten, of omdat ze in een verpleeghuis verblijven.” Daarom wil ik ook graag de mensen spreken die al die jaren in de talkshow zaten maar er niet bij konden zijn.”